Shiatsu niveau 1

29 en 30 september starten we met het eerste jaar van de beroepsopleiding shiatsu therapeut. Tijdens de 4-jarige shiatsu beroepsopleiding op hbo-niveau leer je naast allerlei praktische technieken, ook veel over de oosterse traditionele geneeswijzen en filosofie. Deze studie vormt niet alleen een manier om een mooi vak te leren, maar biedt ook inzichten die leiden tot persoonlijke groei.

In het eerste jaar wordt het fundament gelegd voor de toekomstige professionele beroepsuitoefening. De student wordt vertrouwd gemaakt met alle basistechnieken en -principes van Shiatsu en Do-In.

DO-IN vormt een vast onderdeel van Shiatsu. Aan bod komen onder andere ademhalingstechnieken, meridiaanstrekkingen, partneroefeningen en ki-ontwikkeling.

SHIATSU omvat het gebruik van alle basistechnieken. De focus ligt op de kwaliteit van de aanraking. Aan de orde komen onder andere de kata’s (buikligging, rugligging, zijligging en zittende houding), de 5 elementenleer en kennismaking met de 4 shins.

THEORIE omvat de filosofie en basisbegrippen van de traditionele oosterse geneeskunde zoals Yin/Yang, Hara, ki, relatie tussen oosterse en westerse interpretaties en inleiding in de diagnostiek.

Meld je nu aan om zeker te zijn van een plaats in deze inspirerende cursus.

Meer informatie over lesdata, kosten en een uitgebreide cursusbeschrijving lees je hier: Shiatsu niveau 1.

Anushka Hofman

Anushka Hofman is oprichter van de 'Nederlandse School voor DO-IN' en heeft als Senior DO-IN teacher de meeste in Nederland werkzame DO-IN docenten persoonlijk opgeleid. Zij volgde haar studie klassieke Shiatsu en DO-IN bij Alan Nash en de Japanse leermeesters L. Kawada, W. Ohashi, Michio Kushi en Kyoko Onishi. Anushka is gedreven door haar passie voor kunst, dans, oosterse filosofie en psychologie. De helende magie van beweging, waarbij het onzichtbare, niet verklaarbare, voelbaar wordt gemaakt.
nl_NLNederlands