Diagnose Seminar

Categorie
Beroepsopleiding
Docent
Alan Nash
0 Reviews

Cursusbeschrijving

Verplicht onderdeel van de shiatsu beroepsopleiding. Hbo-niveau geaccrediteerd.
Kosten: € 185,– per diagnoseweekend | Data: 3 & 4 april en 23 & 24 oktober | Twee diagnose-sessies per dag |  Lestijden: 10.00 uur – 17.00 uur |

INSCHRIJVEN DOE JE HIER.

Oriëntaalse diagnostiek seminars

Het doel van de diagnose seminars is om de student in de praktijk te onderwijzen in de kunst van de diagnostiek volgens gesprekstechnieken, anamnese en behandeling. Gedurende de ochtend, middag of avond is een door een student of therapeut meegenomen onbekende patiënt het onderwerp van studie en diagnose en benaderingstraining. De studenten worden intensief getraind in het ontwikkelen en gebruiken van de ‘4 shins’.

De informatie die hieruit voortvloeit wordt gekoppeld aan het theoretische kader van de meridiaan functies, de acht principes en de vijf transformaties. Zo ontstaat een volledig beeld van de klinische situatie van de patiënt.

Door de opzet van dit seminar leert de student om te gaan met een werkelijke situatie/consult in een beschermde omgeving. Dit leidt tot waardevolle ervaringen en inzichten. De seminars vinden altijd plaats onder leiding van Alan Nash. Gedurende de avond zijn studenten van verschillende niveaus aanwezig. Ook afgestudeerden kunnen aan het seminar deelnemen. Door de verschillende kennisniveaus kunnen studenten met en van elkaar leren.

Jaarlijks worden er twaalf drie uur durende diagnoseavonden georganiseerd en twee diagnoseweekenden.

Deze weekenden zijn bedoeld voor studenten die van ver moeten komen. Hoewel de studenten zelf kunnen beslissen wanneer ze de diagnostiek seminars bijwonen, wordt hen sterk aangeraden deze vanaf het eerste jaar te volgen.

Zowel studenten als personen van buiten de school kunnen deelnemen aan de diagnostiek seminars.

Over de docent

  • Alan Nash

    Alan Nash werd op 14 mei 1946 geboren in Londen en kwam in 1979 als computer deskundige naar Nederland. Hij koos een ander pad en volgde een studie ‘Bio metabolism European Laboratory for Nutrition and Nutrients’ bij Professor Drs. E.F. Vogelaar én de Shiatsu opleiding bij Yoshinori Miyashita in Amsterdam. Daarna studeerde hij onder Yuichi Kawada Sensei en Kazunori Sasaki traditionele oosterse geneeskunde en diagnostiek. Hij slaagde cum laude en richtte de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu op. In de jaren daarna heeft Alan zich gespecialiseerd in het behandelen van patiënten die binnen de reguliere geneeskunde niet geholpen kunnen worden.
nl_NLNederlands