Japans Medicinaal Koken

Categorie
Bijscholing
Docent
Anushka Hofman
0 Reviews

Cursusbeschrijving

Kosten: € 90,- | Tijdelijk niet beschikbaar i.v.m. corona | Organisatie: Anushka Hofman | Docenten: Bini Sharman en Danielle Walkenbach | 10.00 – 17.00 uur |

Eenmaal per jaar wordt een hele dag besteed aan voeding. Voeding is een belangrijk onderdeel van de holistische werkwijze van de Shiatsu therapeut en van de visie van de N.S.K.S. als instrument voor het behouden en verbeteren van de gezondheid en het natuurlijk evenwicht van de mens. Deze activiteit wordt georganiseerd door de Nederlandse School voor DO-IN.

Het seminar Japans Medicinaal Koken volgens Kyoko Onishi wordt georganiseerd en gepresenteerd in opdracht van Kyoko door Anushka Hofman en gegeven door docenten Danielle Walkenbach en Bini Shaman.

Sinds 1999 heeft de wereldberoemde kok Kyoko Onishi, elk jaar het kookseminar voor onze school de NSKS verzorgd. Kyoko Onishi besteedt sinds de tsunami in 2011 en de daarop volgende nucleaire ramp in Japan, al haar tijd aan een indrukwekkend hulpprogramma voor de getroffenen. Hiermee heeft zij wereldwijd de aandacht gekregen en een belangrijke prijs in Parijs mogen ontvangen.

Sindsdien is zij eigenlijk alleen nog maar in Japan met dit project bezig en kan zij helaas niet meer naar onze school komen.

Na 13 jaar van Kyoko Onishi te hebben mogen leren, zullen wij haar kennis door een nieuw team koks laten presenteren. Zonder haar fysieke aanwezigheid maar wel met dezelfde inspirerende inhoud en door beroeps topkoks die door haar zijn geïnspireerd en/of opgeleid.

Danielle Walkenbach

Toen ik 20 jaar was raakte ik zeer onder de indruk van de Aziatische kookstijlen. Een jaar lang voer mijn reis door verschillende landen in Azië en wat je daar eigenlijk in ieder land terug ziet is een rijke kooktraditie en ook wat een grote ruimte het koken eigenlijk inneemt. Vanaf die tijd ben ik begonnen met koken voor groepen mensen.

Op mijn 24e kwam ik in contact met Shiatsu en de daarmee nauw verbonden Macrobiotiek. Ik was gelijk verkocht. De theorie achter deze kookmethode sprak mij enorm aan.

Het is een simpele eenvoudige manier van koken die onze energie in de basis enorm versterkt. Het was ook in die tijd dat ik met Kyoko Onishi in aanraking kwam die les gaf op de NSKS. Ik heb toen de volgende jaren meerdere keren haar workshops gevolgd en paste veel van haar kennis thuis toe. Ook mijn kinderen hebben hier veel van meegekregen. Het mooie van de kookstijl van Kyoko Onishi is dat zij alles gebruikt, niets gaat verloren en verder is zij een ware voedingskunstenares met een enorm gevoel voor balans. In 2011 heb ik haar koken een week mogen mee maken op een vrouwenweek en ik heb toen pas echt ervaren wat voeding voor je kan doen. In de 17 jaar dat ik met Macrobiotiek in aanraking ben gekomen ben ik enorme ervaring opgedaan met het koken in die stijl.

Als docent aan de beroepsopleiding Nederlandse school voor Do-In verzorg ik alle voedingslessen. Voor de NSKS (Nederlandse school voor Shiatsu) verzorg ik twee keer per jaar de shiatsu oefenweekenden. Hiervoor bereid ik ook de speciale medicinale Japanse voeding. Een aantal jaren geef ik in mijn eigen ruimte op natuurvoeding gerichte kookworkshops in Rotterdam. Verder heb ik macrobiotisch gekookt bij boeddhistische retraites. Ik kreeg hierover veel reacties met enorme positieve resultaten voor de gezondheid van de deelnemers. Macrobiotisch, Japans medicinaal koken heeft mij een hele grote bijdrage gegeven in het gezond maken van mijn lichaam en geest.

Bini Sharman

Bini Sharman was born in England and grew up in Germany. She is a certified chef and holistic food coach. Her keen interest in food already started in her childhood. She loved watching and helping her German Granny and Great-Auntie – twin sisters that shared a household – while they were cooking, stewing, pickling, canning, bottling and baking with fresh ingredients from the garden.

After a detour of studying law in Liverpool and working at Christie’s auction house in London, Bini returned to her passion for food in 1999.

Since then her passion has taken her through many kitchens in Europe and North-America. Bini followed chef training in Germany to develop her technical and decorative skills. Although she highly enjoys using and transferring these skills, there is obviously more to food than technique and decoration. Food also has nutritional, emotional and social dimensions – amongst others. As a holistic food coach Bini works with all these dimensions to encourage health and well-being.

She has completed her first Diploma course as a Macrobiotic Cook and Health Adviser in April 2013 and is currently studying to complete her second diploma as a Healing Cook and Counselor. She is also doing a professional training course to become a Shiatsu Practitioner.

ONLINE INSCHRIJVEN KAN HIER.

Of download hier het inschrijfformulier en stuur het op naar:

Anushka Hofman
Altingstraat 201
2593 SW DEN HAAG

Over de docent

  • Anushka Hofman

    Anushka Hofman is oprichter van de 'Nederlandse School voor DO-IN' en heeft als Senior DO-IN teacher de meeste in Nederland werkzame DO-IN docenten persoonlijk opgeleid. Zij volgde haar studie klassieke Shiatsu en DO-IN bij Alan Nash en de Japanse leermeesters L. Kawada, W. Ohashi, Michio Kushi en Kyoko Onishi. Anushka is gedreven door haar passie voor kunst, dans, oosterse filosofie en psychologie. De helende magie van beweging, waarbij het onzichtbare, niet verklaarbare, voelbaar wordt gemaakt.
nl_NLNederlands