Moxa Seminar

Categorie
Beroepsopleiding
Docent
Alan Nash
0 Reviews

Cursusbeschrijving

Verplicht onderdeel van de shiatsu opleiding. Hbo-niveau geaccrediteerd.
Kosten: € 90,- |
Zondag 5 december 2021 met ANUSHKA HOFMAN | Zaterdag 26 februari 2022 met ALAN NASH |Tijd: 11:00 – 17:00 uur |

INSCHRIJVEN DOE JE HIER

Tweemaal per jaar wordt een Moxa seminar georganiseerd. Moxibustie is een onderdeel van de Oosterse geneeskunde; een aanvullende en versterkende methode die gebruikt wordt bij vele ongemakken en zwakheden die gekoppeld zijn aan bepaalde klimaten en gebieden van China. Daar wordt Moxa nog dagelijks gebruikt. In de Shiatsupraktijk wordt Moxa gebruikt in drie verschillende vormen: twee soorten tot sigaren geperste Moxa, twee soorten wierook en twee soorten “wol” in combinatie met gemberwortel en essentiële olie van gember. Veel pijntjes en vertraagde functies reageren geweldig op een Moxa behandeling.

Het Moxa Seminar gaat in op de theorie, het gebruik en de toepassingen van Moxa. De student krijgt in de praktijk te zien welke mogelijkheden er zijn. De verschillende toepassingen worden getoond en op elkaar geoefend.

De dag wordt verzorgd door een van de twee ervaren docenten en twee assistenten. Er wordt gewerkt met reukloze Moxa sigaren en daarnaast gebruik gemaakt van meer traditionele methoden met losse Moxa en schijfjes gember.

Over de docent

  • Alan Nash

    Alan Nash werd op 14 mei 1946 geboren in Londen en kwam in 1979 als computer deskundige naar Nederland. Hij koos een ander pad en volgde een studie ‘Bio metabolism European Laboratory for Nutrition and Nutrients’ bij Professor Drs. E.F. Vogelaar én de Shiatsu opleiding bij Yoshinori Miyashita in Amsterdam. Daarna studeerde hij onder Yuichi Kawada Sensei en Kazunori Sasaki traditionele oosterse geneeskunde en diagnostiek. Hij slaagde cum laude en richtte de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu op. In de jaren daarna heeft Alan zich gespecialiseerd in het behandelen van patiënten die binnen de reguliere geneeskunde niet geholpen kunnen worden.
nl_NLNederlands