Shiatsu niveau 4

Categorie
Beroepsopleiding
Docent
Yuichi Kawada
0 Reviews

Cursusbeschrijving

Kosten: € 1.100,- | Lesdata zie Shiatsu Niveau 4 | Docent Yuichi Kawada | Lestijden van 10.00 – 17.00 uur | Examen 2019/2020: 10 september 2021.

INSCHRIJVEN DOE JE HIER

Een bijzondere jaar met Yuichi Kawada Sensei (auteur van ‘Essential Shiatsu’), als bij- en nascholing erkend op hbo-niveau. Een diepgaande studie van de theorie en historie van 8 extra meridianen en de toepassing daarvan in de praktijk bij het stellen van diagnoses en het behandelen van cliënten. Volledig geaccrediteerd door de KTNO (hbo-niveau), Zhong, en NVST, VBAG, LVNG, CAT, Shiatsu Vereniging Nederland en VIV. Leden van deze organisaties ontvangen een korting van 10% op alle onderdelen.

De lessen zijn in het Engels.

Yuichi Kawada – Sensei – (erkend door het Ministerie voor Gezondheid en Onderwijs in Japan)
Yuichi Kawada is geboren in Japan en begon Shiatsu te studeren op zijn achtste jaar. Zijn vader heeft 60 jaar Shiatsu gestudeerd en in praktijk gebracht in Japan. Zijn zoon volgde zijn voorbeeld en studeerde op verschillende scholen in Japan, waaronder Nippon Shiatsu School. Sensei Kawada is door het ministerie van gezondheid in Japan gediplomeerd en is in Europa zonder meer de meest ervaren Japanse docent van diepgaande oosterse medische kennis en de geschiedenis daarvan. Daarnaast heeft hij zich verdiept in de I-Ching en 9-star-ki en legt hij daarbij sterke verbanden met Shiatsu.

Door zijn praktijkervaring, ontdekte hij de connectie tussen de 12 reguliere meridianen en de acht Curieuze Kanalen. Op basis daarvan heeft hij acht Do-In oefeningen ontwikkeld voor het strekken van de Curieuze Kanalen. Zijn experimenten met deze acht wondermeridianen zijn opmerkelijk effectief.

Yuichi Kawada is oprichter en directeur van Yoseido Shiatsu, de driejarige beroepsopleiding tot Shiatsu therapeut in België. In 2002 verscheen zijn boek “Essential Shiatsu” waarin hij schrijft over de rol van de acht wondermeridianen. In juni 2008 werd dit boek in het Duits uitgegeven. Yuichi Kawada geeft vanaf 1998 les aan niveau 4 studenten van de N.S.K.S. Dit studiejaar en apart te boeken onderdelen (weekends) worden ook als bijscholing aangeboden door de N.S.K.S. voor gevorderde studenten, therapeuten en docenten.

Het leerjaar met Sensei Kawada is ook erkend en geaccrediteerd door de Zhong TCM, de N.V.S.T., L.V.N.G., V.B.A.G., Shiatsu Vereniging Nederland, Collectief Alternatieve Therapeuten en K.T.N.O als hbo-niveau bijscholing voor shiatsu therapeuten, acupuncturisten en T.C.M./T.C.G. studenten en therapeuten. Het wordt gezien als een zeer belangrijke toevoeging aan de geschiedenis en diepte van effectieve diagnostiek en behandeling. Hier worden deelnemers ingewijd in de kennis en praktijk die niet in andere opleidingen te vinden zijn in Europa omdat Yuichi Kawada’s werk zo diep geworteld is in de oriëntaalse benadering.

Inhoud

De lesstof wordt gedoceerd door de Japanse Sensei Kawada en staat in het teken van de acht “Curious Vessels”. Er wordt intensief aandacht besteed aan de bijzondere werking van deze meridianen.

De aangeboden technieken uit de voorgaande jaren worden in dit jaar samengebracht tot een vloeiend geheel. Er wordt van de student verwacht dat hij in staat is om optimaal met ki te kunnen werken en manipuleren.

Praktisch aspect

 • Het anatomische verloop en de werking van de acht wondermeridianen.
 • De lokalisatie van de wondermeridianen en hun ingang- en verbindingspunten.
 • Indicatie van de acute-, chronische- en bronpunten.
 • Manipulaties en strekkingen voor de wondermeridianen.

Theoretisch aspect

 • De samenhang tussen de 12 basis meridianen en de acht Curieuze Kanalen.
 • De relatie tussen Shiatsu en de I-Ching.
 • Behandelmethoden voor specifieke klachten in verband met de wondermeridianen.
 • Alle lesmateriaal (deels tweetalig) wordt gratis in een map voor elke deelnemer uitgedeeld.

Indeling van de 12 dagen (let op dit is in 2021 aangepast vanwege uitvallende lessen door coronacrisis)

Periode 1 (6 aaneengesloten dagen)
dag 1 en 2
– Anatomisch verloop van de Governing Vessel en Conception Vessel.
dag 3 en 4 – Anatomisch verloop van de Yang Ankle Vessel en de Yin Ankle Vessel.
dag 5 en 6 – Anatomisch verloop van de Belt Vessel (gordelbaan) en Through going (penetrerende) Vessel.

Periode 2 en 3 (2 periodes van 3 aangesloten dagen)
dag 7 t/m 12
Gedurende deze twee periodes van 3 dagen, wordt aandacht besteedt aan diverse onderwerpen gerelateerd aan de Curieuze Kanalen. Aan de orde komen onder andere:
– Anatomisch verloop van de Yang Linking Vessel en de Yin Linking Vessel.
– Gebruik van diverse combinaties van punten;
– Bestudering van de Gate-points;
– Bestudering van de zeven Ki centra in relatie tot de 8 extra Kanalen;
– Bestudering van het ‘Magic square’ in relatie tot diagnose;
– Bestudering van de I-Ching in relatie tot Oosterse diagnose.

Niveau 4 start een keer per jaar in het Najaar.

Bijscholing / 4e jaar van de HBO NSKS Shiatsu opleiding
(incl. € 350,00 inschrijfgeld). Bij betaling in een keer, een maand voor aanvang, geldt een korting van € 45,-.
Gespreide betaling is mogelijk.
AANBIEDING: Bij aanmelding met twee personen voor het jaar met Kawada sensei (waarvan een van de personen een introducé is en tevens nog niet bekend is met en bij de school), geldt een korting van € 100,- per persoon. Voor onderdelen (aparte dagen) van het jaar is dat € 85,- per lesdag (voor het deelnemen aan onderdelen zijn kortingen niet van toepassing).
 

€ 1100,-

 

 

 

€ 85,-

Download hier de flyer: Een bijzonder jaar met Y. Kawada Sensei
Aanbevolen literatuur voor dit opleidingsjaar vind je op de pagina Boekenlijst.

Over de docent

 • Yuichi Kawada

  Yuichi Kawada was born in Sano City, in the Japanese province of Tochigi , in May 1946. From an early age, he discovered the art of Shiatsu alongside his father, Kotaro Kawada, a well-known therapist in Japan. At the age of 18, he attended the Nippon Shiatsu School, where he was taught by Tokujiro Namikoshi ( founder of the Nippon Shiatsu School), Shizuto Masunaga (founder of IOKAI) and Tadashi Izawa, author of “Anpukuzukai” (Diagnosis and Treatment of the stomach, applications of Shiatsu).
nl_NLNederlands