Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

DO-IN Workshop Hara en Stem

10:00 am - 4:00 pm
Hendrik Zwaardecroonstraat 197 Den Haag, Zuid Holland 2593 XP Nederland
Anushka Hofman
0 Comment
492 Views

Deze workshop is een unieke samenwerking tussen Anushka Hofman en Carolien Devilee.

Anushka Hofman is de oprichter van de Nederlandse School voor DO-IN en heeft de meeste in Nederland werkzame DO-IN docenten zelf opgeleid. Naast de DO-IN beroepsopleiding, docentenkwalificatie, lessen en workshops geeft Anushka ook les aan de eerstejaars studenten van de beroepsopleiding tot Shiatsu therapeut aan de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu.

Carolien Devilee studeerde af aan het Koninklijk conservatorium als muziekdocent met als hoofdinstrument piano. Later bleek ook zingen een belangrijke factor in haar leven te zijn en is zij Solozang Klassiek gaan studeren. Carolien is muziekdocent, stempedagoog, musicus, gediplomeerd zangeres, componist en arrangeur. Carolien: “Muziek is en blijft mijn passie en liefde.”

Over de workshop:

Hoe wij ons verhouden tot onze buik, de Hara, bepaalt hoe wij ons voelen. De Hara reflecteert ons “hele zijn”; mentaal, fysiek en emotioneel. Het is zichtbaar in je sta houding en hoe je verbonden bent met de aarde (of niet!).  Stem en Hara zijn nauw met elkaar verweven. Kun je gemakkelijk ademhalen, spreken en zingen? Of voel je je ingesnoerd en geremd om te spreken. Letterlijk en figuurlijk. Wat roept jouw stem en stemgebruik op en is dat ook wat je beoogt?

In het ochtendprogramma gaan we DO-IN oefeningen doen waarmee je kunt ervaren en leren hoe je je weer kunt verbinden met je Hara. Je gaat de verbinding met je buik herstellen en je leert hoe je spanning kunt laten afvloeien en je energiepeil kunt verhogen.

In het middagprogramma gaan we met Carolien oefeningen doen waarmee je bewust wordt van jouw manier van spreken en je stemgebruik. Er worden karakteristieke elementen van jouw eigen stem en stemgebruik besproken, met aansluitend een persoonlijk advies.

Je zult in de workshop (en erna!) ervaren dat je met de aangeboden Hara-oefeningen en bewuster stemgebruik, sterk en tegelijk ontspannen in het leven kunt staan.

INSCHRIJVEN: anushka@xs4all.nl | 070 – 347 01 88 | www.do-in.nl