Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Start van de Basis- en familiecursus

8:00 pm - 10:00 pm
Hendrik Zwaardecroonstraat 197 Den Haag, Zuid Holland 2593 XP Nederland
Alan Nash
0 Comment
941 Views

Op 5 februari start een nieuwe basis- en familiecursus van 8 lessen op de woensdagavond (geen les op 1 april).

De bakermat van shiatsu ligt oorspronkelijk bij de ‘gewone man’. Tot op de dag van vandaag is het op het platteland in Japan en China heel gewoon dat mensen elkaar met shiatsu behandelen. In Japan gaan mensen naar shiatsu therapeuten voordat ze naar de huisarts gaan. De N.S.K.S. wil shiatsu toegankelijk te maken en onder de aandacht brengen van een breed publiek.  Zo kan iedereen profiteren van de kunst om zichzelf en anderen te helen en gezond te blijven.

De basis- en familiecursus  bestaat uit 8 lessen van 2 uur. Het eerste uur wordt besteed aan Do-In waarin “Ki” ontwikkeling en meridiaanstrekkingen de hoofdplaats innemen. Het tweede uur wordt besteed aan het voordoen en beoefenen met partners van de basistechnieken van Klassieke Shiatsu. Deze cursus wordt 4 keer per jaar gegeven. Elk van de 4 cursussen behandelt de leer in een bepaalde houding en wel in volgorde:

1. Buikligging
2. Rugligging
3. Zittende houding
4. Zijligging

Voor wie?
Iedereen vanaf 12 jaar oud, fit of niet, kan aan de basis- en familiecursus  meedoen. Deelnemers dienen gemakkelijke kleding mee te nemen, bij voorkeur zonder grote knopen of andere uitsteeksels die in de weg kunnen zitten. Katoenen kleding wordt aangeraden, maar is geen must.

Lees meer over de inhoud en kosten van deze cursus: Basiscursus Shiatsu en Do-IN

INSCHRIJVEN DOE JE HIER