Diagnose seminar 00 NSKS 230319

NSKS, Alan NashOchtendsessie van de eerste dag van het Diagnose Weekend:

Afgelopen weekend verzamelde een groep enthousiaste studenten zich voor het Diagnose Seminar.

Na een heerlijke do-in sessie was het tijd om de door een van de leerlingen meegebrachte persoon te diagnosticeren via de weg van de vier shins; waarnemen, communiceren, luisteren en aanraken.

Na een intensieve periode van observatie (bo-shin) deelden de studenten een voor een hun bevindingen tot in detail.

NSKS, Alan NashVeel studenten hadden dezelfde dingen gezien, maar toch wisten sommigen nog een verrassend kenmerk te noemen dat bij de anderen onopgemerkt was gebleven. Zo blijkt dat je niet alleen van de leraar, maar ook van elkaar kunt leren.

Hierna volgde mon-shin, waarbij een van de leerlingen gericht vragen stelde aan de proefpersoon. Door niet alleen te luisteren naar de antwoorden, maar ook bijvoorbeeld de subtiele veranderingen in het stemgeluid op te merken, is het mogelijk om via bun-shin, nog beter tot de kern van het probleem te komen.

Uiteraard is ook setsu-shin, de aanraking, van groot belang. De therapeut “luistert” en “communiceert” hierbij, als het ware, met zijn handen.

Na behandeling van de meridiaanpunten waarvan geconstateerd was dat die aandacht nodig hadden, gingen de leerlingen, met volgeschreven notitieboekjes en allerlei nieuwe indrukken, lunchen.

De volgende diagnoseavonden zijn op 18 april, 30 mei, 29 augustus, 17 oktober en 28 november.

Het volgende Diagnose Seminar is op 21 en 22 september.

nl_NLNederlands