Shiatsu niveau 1 met Anushka Hofman

De opleiding tot klassieke Shiatsu therapeut is een vierjarige hbo-niveau beroepsopleiding die tot doel heeft de studenten op te leiden tot het beroep van Shiatsu therapeut.

Een volwaardig Shiatsu therapeut voldoet aan de in de beroepscompetenties geformuleerde eisen. Deze competenties worden gedurende de vier studiejaren ontwikkeld door een intensief lesprogramma dat bestaat uit theoretische en praktische toepassingen.

Shiatsu studeren bij de N.S.K.S. betekent niet slechts een studie volgen, shiatsu bestuderen betekent zoveel meer.

Naast de beschreven beroepscompetenties staat de persoonlijke ontwikkeling en groei van de student centraal.

Het is voor de N.S.K.S. van belang dat studenten gedurende de vier jaar hun waarnemingsvermogen, intuïtie en sensitiviteit ontwikkelen en verfijnen. Iedereen kan leren om shiatsu te beoefenen en er zijn inmiddels vele vormen ontwikkeld die in min of meerdere mate een klinische aanpak hebben.

Iedereen heeft in zich de vermogens die misschien nog niet ontwikkeld zijn. Daarom is het goed om te beginnen met het eerste jaar. Al gauw komt men erachter wat verrassende mogelijkheden te ervaren van zichzelf en verder studeren om ze eigen te maken.

Voor de N.S.K.S. onderscheidt een goede Shiatsu therapeut zich echter door zijn vermogen om contact te maken met de patiënt.

Om met zijn gevoel door de buitenste lagen heen ‘kijken’ en op een diep niveau te kunnen waarnemen, zodat hij in staat is tot de kern van het probleem door te dringen. De school streeft ernaar om deze vermogens optimaal te ontwikkelen.

Lees hier alle informatie over Shiatsu niveau 1.

nl_NLNederlands