Inschrijven voor alles cursussen kan online of via een inschrijfformulier. Voor alle informatie over prijzen, kortingen en aanmelden ga je naar de pagina INSCHRIJVEN.

De Weg van de vier Shins

 

Kijkend naar het logo van de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu heb je je misschien afgevraagd waarom de Japanse karakters in het midden en de vier verschillende shins zo’n prominente rol spelen. Dat heeft te maken met onze visie en werkwijze die de weg van de vier shins volgt.

Bij Do-In en Shiatsu komen vier aspecten aan bod die met elkaar verbonden zijn. Deze vier shins kun je door laten werken in je dagelijks leven en in je werksituatie. Het helpt je in het traject van jezelf leren kennen en het begrijpen van de ander.

 

 

 

Bo-shin, de weg van het waarnemen

Door te letten op de houding, gelaatsuitdrukking en de manier waarop iemand zich beweegt, kun je meer te weten komen over zijn of haar vitaliteit. Na het doen van Do-In oefeningen zal je soepeler bewegen en er beter uit gaan zien.

 

 

 

Mon-shin, de weg van communicatie

Door souplesse (Do-In) en communicatieve en contactuele eigenschappen zal een heldere en nuchtere gedachtenwisseling ontstaan.

 

 

 

Bun-shin, de weg van het luisteren

Luisteren doe je met al je zintuigen. De klank van de stem zegt je meer over de fysieke gesteldheid en emoties van de ander. Na het doen van enige Do-In oefeningen of na een Shiatsu behandeling zal het stemgeluid van menigeen lager en rustiger klinken.

 

 

Setsu-shin, de weg van aanraken

Aanraken is luisteren, communiceren met je handen. Door aanraking met de handen maak je kennis met de acht aspecten, b.v. kyo, jitsu, yin, yang. Je kunt zo meer te weten komen over de ander. Waar zit een blokkade en wat doe ik hieraan?

 

 

De acht principes

Diagnose van de “Hara” met rugdiagnose als bevestiging. Herkenning van fysiologische verschijnselen i.v.m. de toestand van de acht aspecten:

YANG en  YIN

HEET en  KOUD

BUITENKANT (HYO) en  BINNENKANT (RI)

VOL (JITSU) en LEEG (KYO)