HOW COVID-19 (2019-nCoV) IS CURRENTLY TREATED IN CHINA WITH TCM

Compiled, Translated and Edited by John K. Chen, Pharm.D., PhD., OMD, LAc and Lori Hsu, MTOM, MS.  Editors: Michael Norris, L.Ac., C.H., Debra Nash-Galpern, L.A.c, Donna Chow, L.Ac., DiplOM

Traditional Chinese Medicine
With Wuhan on lockdown for more than 10 days, the Chinese government announces a major change in strategy: All patients with confirmed infections are to use Chinese medicine. 2/10/2020

The Medical Treatment Unit of Wuhan’s novel coronavirus (2019-nCoV), currently named COVID-19, Prevention and Control Headquarters issued a “Notice Regarding the Agreement to Recommend the Use of Chinese Medicine in the Treatment of Pneumonia due to Infection from the Novel Coronavirus”.

The “Notice” emphasizes that all designated medical institutions in Wuhan will ensure that all infected patients take Chinese medicine (Chinese medicine decoction or granules) before midnight (24:00) on February 3, 2020. A collaboration between Western and Chinese medicine is undoubtedly welcoming news, especially now as the results from the front lines in Wuhan have been very promising.

Click here for the full article.

SHIATSU EN WAT HET WERKELIJK INHOUDT

Ik ben door de organisatoren van het European Shiatsu Congress uitgenodigd om een artikel te schrijven over shiatsu tijdens mijn overvloedig leven van oefenen en lesgeven. De term Shiatsu vertegenwoordigt een heleboel dingen. Iets wat je niet in de standaard definities kan vinden, is de relatie tussen shiatsu en Ki en het bewustzijn hiervan. Je zou kunnen zeggen dat meer shiatsu en minder Ki toepasselijk zijn bij het leren. Maar eigenlijk heeft meer Ki en minder theorie de voorkeur, vooral in het begin.

Ki is een klein woord dat veel te zeggen heeft, hoewel het niet spreekt. Ki is een soort onzichtbare energie die wordt gezien als het zich manifesteert. In tegenstelling tot wat algemeen aangenomen wordt, is Ki een bewuste energie die geen vorm heeft. Wij zijn er echter vol van en we relateren het aan het leven; over het algemeen ons eigen leven.

Shiatsu is een hele reeks acties die zijn ontworpen om te communiceren met situaties waarbij deze Ki betrokken is en die is beschreven in termen van oosterse geneeskunde, zodat we er daadwerkelijk mee kunnen werken en ons meer bewust worden van het opmerkelijke bestaan ​​ervan. Hoe meer we ons bewust zijn van Ki als een onvoorstelbare kern, hoe beter we ons zullen voelen en des te bevredigender zal onze shiatsu zijn. Het effect hiervan op de mensen die we onderwijzen en behandelen is enorm en vaak subtiel, op een manier waar onze klanten zich nog niet bewust van zijn.

We praten graag over de complexiteit en de magie van Ki. Ki heeft echter een grote mond, maar praat niet zodat er een enorm aantal mensen zijn die het woord kennen, maar daar houdt het ook mee op. Het is ongelofelijk dat zoveel mensen het enige in het leven over het hoofd zien, dat voor het oprapen ligt en toch niet opgepikt wordt. We hebben het over miljarden mensen. Het is daarom onwaarschijnlijk dat deze situatie zeer snel zal veranderen. Gelukkig bereiken we mensen en worden ze zich hiervan bewust, anders zou ik dit niet kunnen schrijven.

Als je al therapeut of leraar bent, of beide, kan je nooit compleet tevreden zijn,  zonder in nederigheid te kijken naar het Ki-fenomeen in je eigen leven. Sommige leraren waren op weg om jin-shen-jitsu in hun leven te ontdekken. Shizuto Masunaga was een van deze mensen. Ik zal proberen dit in september duidelijker uit te leggen. De manier waarop we werken is een therapie voor ons als we leren over deze fascinerende reis, zonder het belemmerende gebruik van een gesproken taal. Dit suggereert impliciet dat Ki en aanraking al lang aanwezig waren, voordat mensen het vermogen hadden om te spreken. Dat is ongeveer 250.000 jaar geleden, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.

Omdat we onze Yang Ki uit de zon halen, is het overduidelijk dat Ki een ondefinieerbare rol in ons bekende universum inneemt en kennis heeft van dingen die mensen net zijn begonnen te ontdekken. Dit moet een betekenis hebben, omdat de menselijke natuur zoals we die zien en definiëren, misschien niet rijp genoeg is om het kleine offer te brengen voor het grote ontdekkingsdividend. Ik hoop dat het ESC-evenement een belangrijke bijdrage zal leveren aan het zoeken en ontdekken van de kwaliteit van leven en dat shiatsu in zijn ware vorm die kwaliteit positief zal beïnvloeden. Kom naar het evenement en ontmoet mij en mijn team en we zullen zien wat we kunnen doen en samen genieten. Je kunt ook onze school bezoeken op zondag 30 augustus voor onze Open Dag.

Bedankt.

Alan Nash