breathe

De leszalen in onze school zijn voorzien van drie professionele luchtreinigingsapparaten. De apparaten zuigen alle lucht aan en filtreren de ingezogen lucht via een HEPA-filter dat alle virussen onschadelijk maakt en doodt met specifiek UV-C licht, waardoor de DNA/RNA structuur van het virus beschadigd raakt en het zich niet meer kan vermenigvuldigen. De apparaten staan 24 uur per dag aan.

We kunnen uiteraard niet garanderen dat een apparaat een virusdeeltje opvangt voordat iemand het heeft kunnen inademen, maar het verkleint de kans aanzienlijk omdat infectie plaatsvindt door clusters van druppels of aerosols (die ook opgevangen worden door de luchtreinigers).

Vanwege het incheckprotocol dat al onze leerlingen screent, die de school binnen willen komen, kunnen de studenten zich nu een stuk veiliger voelen, vergeleken met het risico op besmetting tijdens het winkelen, een huisbezoek of andere bijeenkomsten.

UV-C licht is o.a. de standaard voor desinfectie en sterilisatie in ziekenhuizen en artsenpraktijken en is zeer effectief bij het filteren van pollen, schimmels en andere allergenen die luchtwegirritaties kunnen opwekken. Goed om te weten is, dat van een persoon die niet getest is op corona, maar toch het virus bij zich draagt (of een andere infectiebron die zich via de lucht verspreid) de aerosols en microdruppels ook door de UV-C screening onschadelijk worden gemaakt.

Toch is het sterk aan te raden voor jezelf en anderen, een test te laten uitvoeren voordat je aan een weekend of cursus/seminar deelneemt, vooral als je met onbekenden in aanraking ben gekomen, op vergaderingen, bijeenkomsten of feestjes.

Wij hebben onze leer- en praktijkomgeving veiliger gemaakt dan de meeste mensen dat voor hun eigen woonomgeving hebben gedaan. Wij willen dat onze studenten ook de verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen veiligheid en die van anderen, vooral als ze al een praktijk hebben.

Download hier het NSKS Coronaprotocol.

nl_NLNederlands